maanantai 14. helmikuuta 2011

Ystävänpäivän leivokset



Jotenkin minulle on kehittynyt myös ystävänpäivän leivontaperinne: suklaalla kuorrutetut banaani-suklaamuffinssit. Niitä tulee kyllä leivottua joskus muulloinkin, mutta 14. helmikuuta ja nämä herkut nyt vain kuuluvat nykyisin yhteen. Ja mikäs siinä, kyllähän ystävänpäiväkin oman herkkunsa ansaitsee. Sitä paitsi suomalainen ystävänpäivä, jolloin vielä aika moni muistaa nimenomaan kavereita, on oikeasti ihan hieno juttu.

Minun ystävänpäiväherkkuni ovat makeita ja suklaisia ja niistä tekee erityisen herkullisia taikinaan laitettava banaanijogurtti. Voin sanoa, että sitä taikinaa tulee yleensä maisteltua aikasen paljon. Ja sitten ne suklaahiput, jotka ovat valmiissa leivoksissa pehmeitä, jotain sulan ja kovan suklaan väliltä. Nam.

Resepti on yksinkertaistus Pirkan Sydänystävän suklaaleivoksista. Ja voi näitä vieläkin yksinkertaistaa, ja jättää kuorrutuksen pois. Olen tehnytkin niin monesti, jos on pitänyt vaikka kuskata muffinsseja jonnekin, kuorrutus kun helposti sotkeutuu. Kuorrutus kuitenkin tekee muffinsseista vähän hienompia, leivoksia.

Ystävänpäivän suklaaleivokset

125 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk (200 g) banaanijogurttia
100 g tummaa suklaata

Leikkaa suklaa rouheeksi. Palat saavat olla eri kokoisia ja melko isojakin voi olla joukossa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan noin puolet jauhoista ja suklaarouhe. Lisää jugurtti ja loput jauhot ja sekoita kevyesti. Annostele taikinaa muffinssivuokiin, ja paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia (riippuen hieman muffinssien koosta).

Kuorrutus

100 g tummaa suklaata
50 g voita

Sulata suklaa ja sekoita joukkoon voi. Jos seos on kovin kuumaa, anna sen jäähtyä ja jähmettyä hiukan ja levitä sitten muffinssien päälle.



Nyt ystävänpäivä alkaa olla ohi, mutta kyllä nämä ihan taatusti ilahduttavat tuttavapiiriä muulloinkin. Onneksi sain itse viettää viime viikonloppuna paljon aikaa kavereiden kanssa, joten ei ole ollut niin kovin masentavaa, että tänään päivä kului lähinnä töiden parissa.

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Oih, tuollaisiako ois ollut tarjolla? Nyt kaduttaa oma valinta.. ;) Nää menee laivonta-listalle :) Suklaasattumat on kyllä ihan parhaita!

Jenni kirjoitti...

Jep, näitä syötiin. Mutta kannattaa tosiaan kokeilla, nää on kuitenkin aika nopeita tehdä, eikä oo kertaakaan epäonnistunu.