keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Raparperi tykkää myös sinihomejuustosta (jos vain syöjäkin tykkää)



Testailin alkukesästä houkuttelevaa reseptiä (Glorian ruoka & viini 5/2011): raparperi-homejuustosalaattia. Toukokuussa tuli tungettua raparperia ihan kaikkialle ja sinihomejuusto maistuu minulle aina. Kutsuin kaverin lounaalle, ja tarjosin salaatin jälkeen pääruokana kalaa sekä paahdettuja porkkanoita ja punajuuria ja voissa paistettuja mustajuuria. 

Koko ateria oli siis minulle hieman kokeilevaa keittiötä, sillä valmistin ensimmäistä kertaa elämässäni mustajuuria. Punajuurtenkin kanssa olen vielä vähän harjoitteluasteella, sillä en ole oikein koskaan pitänyt niistä (syytän tästä sitä, että sain lapsena vain etikkaisia punajuuria ja punajuurisalaattia), enkä siksi ole juurikaan valmistanut niitä. Olen kuitenkin parin viime vuoden ajan opetellut ja pääsytkin hieman paremmin sinuiksi punajuurten kanssa, ja koetan sekä syödä että valmistaa niita aina silloin tällöin.

Voissa paistetut mustajuuret maistuivat poikaystävälle erityisen hyvin, joten niitä tehdään meillä varmasti uudestaankin. Salaattiakin haluaisin kokeilla uudestaan, silloin vain täytyy muistaa paahtaa raparperejä oikein kunnolla, sillä parhaiten homejuuston kanssa tuntuivat toimivat kunnolla makeiksi maustuneet raparperit.
 
Resepti on taas oma versioni, enkä laita tähän määriä, sillä laitoin itse salaattiin aika paljon pähkinöitä ja juustoa, mutta jokainen osannee itse arvioida, kuinka paljon mitäkin salaattiin haluaa. Koska kavereissani on niitäkin, joille sinihomejuusto ei maistu, kommentoisin, että mielestäni myös briejuusto voisi toimia tässä.

Raparperi-sinihomejuustosalaatti

Salaattia
Sinihomejuustoa
Sekalaisia pähkinöitä oman maun mukaan
Raparperia
Sokeria
Oliiviöljyä
Viinietikkaa
Suolaa, pippuria

Leikkaa raparperi muutaman sentin pituisiksi pätkiksi. Levitä palat pellille ja ripottele päälle reilusti sokeria – sokeria saa siis tosiaan tulla ihan kunnolla jokaisen palan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, voit peittää raparperit foliolla, jos ne alkavat tummua. Paahda pähkinöitä hetki kuivalla pannulla. revi salaatti, murustele sinihomejuusto ja sekoita ainekset. Mausta salaatti öljyllä, viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja: